Detta är våra föräldrakvällar våren 2021 om barn som barn och unga som gör annorlunda. Höstens datum kommer i maj.

En kväll kostar 180 kr om du är medlem i ideella föreningen Prestationsprinsen & vänner (150 kr). annars 400 kr. Under pandemin genomförs kvällarna digitalt. Din avgift stöttar bloggen, vår närvaro i sociala medier, dessa kvällar och vårt opinionsarbete om skolfrågor och skolfrånvaro. Bokklubbskvällen är gratis om du köper boken via oss. Köp boken Prestationsprinsen.

20/4 Hjälp! Skolan funkar inte för mitt barn

har ditt barn lite för ofta har ont i magen eller i huvudet. Undrar du om ditt barn är sjukt eller om det är något annat. Får du inte den respons du önskar från skolan? Vill ditt barn inte gå till skolan?

Du får kunskap och redskap för din samverkan med skolan. Innehåller bl.a. genomgång av risk- och skydds-faktorer, en introduktion till skollagen och om vi hinner lite om vad du kan göra hemma för att orka mer. Fokus grundskola och gymnasium.

24/2 Bokklubb – gratis om du köpt via oss

Vill du diskutera ”Prestationsprinsen – för alla som möter barn & unga som tänker, känner och gör annorlunda”. Aggie läser. Vi diskuterar situationerna i berättelserna och hur vi som vuxna kan agera annorlunda. Ämnen kan bli sinnesintryck, skola, övermäktigt, nära & kära med flera, alltså kapitlen i boken. Ni bestämmer!

25/3 Att nå barn & unga som tänker annorlunda

Många av er föräldrar och anhöriga kämpar för en fungerande vardag. Mycket bråk och mycket som blivit svårt? Det är svårt då koncentrationsförmågan, impulskontrollen, förmågan att organisera och planera, komma igång, sluta med mera inte fungerar som vi vuxna skulle önska.

Vi ger dig konkreta tips utifrån situationer som ofta är svåra t.ex. mornar, dataspel, sovtider, mat, schemabrytande aktiviteter, släktmiddag, hygien mm.

5/5 INSTÄLLD Datorspel, e-sports och gamingkultur

Många barn och unga, speciellt de med omfattande skolfrånvaro hänger på nätet och har ofta ett fungerande socialt liv där. Vad gör de på nätet? Olof föreläser om e-sports och gaming. En helt ny värld kommer att öppna sig för er. Både digitalt och IRL, eftersom kunskap kan underlätta i viktiga samtal med barn och ungdomar.

Fakta om föräldrakvällarna

När: kl. 18.30 – 21
Var: via digitala mötesverktyget Zoom, du får länk när du anmält dig
Kostnad: 180 kr/föreläsning om medlem i föreningen (150 kr) annars 400 kr/kväll. Köp boken här, så är bokklubbskvällen gratis!
Betalning: Swisha till 123 398 4812, bankgiro 5192-3704 vid anmälan, ange ditt namn, ”medlemsavgift” eller ”föreläsning” och vilken kväll
Frågor: info @ prestationsprinsen.se
Arrangör: Ideella föreningen Prestationsprinsen & vänner
Vem: Aggie Öhman från Prestationsprinsen leder kvällarna, utom e-sportkvällen som leds av Olof, erfaren gamer.

Anmälan