Föräldrakvällar om barn och unga som tänker, känner och gör annorlunda än vi vuxna vill och hoppas. Det handlar om alla barn och unga, inklusive de med spring i hjärna och ben, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, autism, svårt med maten, stressade, blyga, oroliga, ångestfyllda, ja, alla våra älskade ungar som kämpar! Vi varvar föreläsning med diskussion och sista halvtimmen är enbart diskussion.

Nu är höstens kvällar 2021 genomförda. Vi kommer att annonsera vårens kvällar under december.

4/10 NYTT DATUM
Hjälp! Skolan funkar inte för mitt barn

Har ditt barn lite för ofta har ont i magen eller i huvudet. Undrar du om ditt barn är sjukt eller om det är något annat. Får du inte den respons du önskar från skolan? Vill ditt barn inte gå till skolan?

Du får kunskap och redskap för din samverkan med skolan. Innehåller bl.a. genomgång av risk- och skydds-faktorer, en introduktion till skollagen och om vi hinner lite om vad du kan göra hemma för att orka mer. Fokus grundskola och gymnasium.

19/10 Att nå barn & unga som tänker annorlunda

Många av er föräldrar och anhöriga kämpar för en fungerande vardag. Mycket bråk och mycket som blivit svårt? Det är svårt då koncentrationsförmågan, impulskontrollen, förmågan att organisera och planera, komma igång, sluta med mera inte fungerar som vi vuxna skulle önska.

Vi ger dig konkreta tips utifrån situationer som ofta är svåra t.ex. mornar, dataspel, sovtider, mat, schemabrytande aktiviteter, släktmiddag, hygien mm.

Datorspel, e-sports och gamingkultur

Inget nytt datum planerat. Anmäl gärna intresse.
Många barn och unga, speciellt de med omfattande skolfrånvaro hänger på nätet och har ofta ett fungerande socialt liv där. Vad gör de på nätet? Olof föreläser om e-sports och gaming. En helt ny värld kommer att öppna sig för er. Både digitalt och IRL, eftersom kunskap kan underlätta i viktiga samtal med barn och ungdomar.

Fakta om föräldrakvällarna

Frågor: info @ prestationsprinsen.se
Vem: Aggie Öhman från Prestationsprinsen leder kvällarna, utom e-sportkvällen som leds av Olof, erfaren gamer.

Anmälan öppnar när datumen är satta. Om du är intresserad av att anlita oss för att hålla en föräldra- eller anhörig-kväll i er verksamhet. Hör av er på mejladressen ovan för frågor, förfrågan eller offert.