Våra berättelser om Prestationsprinsen och Drottningen är bland de mest omtyckta och mest lästa inläggen. De ger aha-upplevelser, igenkänning och i bästa fall ökad förståelse, enligt våra läsare. Här lägger vi upp några som kan vara extra aktuella för årstiden, ständigt aktuella eller så lyfter vi ett tema. Många hör av sig att de förändrat deras sätt att tänka eller rent av deras vardag.  Så här uttryckte en läsare sina tankar om berättelserna:

Jag älskar dessa inlägg och denna blogg. Även fast den är fiktiv så är det som om någon sätter ord på min älskade unge och vår situation. Det här kunde vara min son. När någon annan skriver om det så är det lite mer som vi finns och inte är helt onormala.

Interiör av buss

Gör det bara. Svara på barn & ungas frågor

Svara på barn & ungas frågor. De frågar av en anledning. En prestationsprins som lätt hade kunnat få den förutsägbarhet och trygghet som han och så många behöver. Och det blir bättre för alla!
Läs mer

Fatta! Skärma av, kan vara en bra strategi

Ibland ser vi vuxna inte det självklara. När situationen blir övermäktig, hemma eller i skolan kan en bra strategi vara gå undan, blunda, dra upp huvan, att skärma av helt enkelt. Det är inte problembeteende, det är smart!
Läs mer

Hemmasittande, borde vi tala om utbrändhet?

Drottningen funderar över total skolfrånvaro, hemmasittande, utbrändhet och utmattningsdepression. Och att utbrändhet borde kunna vara en anledning, eller en konsekvens av en skolsituation som inte fungerar och är övermäktig. Från 2012.
Läs mer

Man kan kalla det utagerande eller sorgligt

En prestationsprins som det brister för. En oplanerad händelse i skolan som får enorma konsekvenser. Och som så lätt hade kunnat undvikas! Om hur vi vuxna måste se bakom ungars beteende och tänka till på vårt egna. Det kan vara så skört.
Läs mer

Minskad söndagsångest, större koll på måndagar

Lite inspiration från Drottningen och Prestationsprinsen: Barn och unga som är oroliga, besvärliga, arga eller onåbara på söndagar behöver ofta helt enkelt hjälp med energi och avlastning inför måndagen.
Läs mer

Går fan inte till den där djävla skolan

Hur en mattelektion och ett par andra misslyckade lektioner skapar en hemmasittare. En prestationsprins utan förtroende för skolan. Gäller skolans regler lika för vuxna och elever? Behandlar vi elever som vi behandlar kollegor?
Läs mer