Våra berättelser om Prestationsprinsen och Drottningen är bland de mest omtyckta och mest lästa inläggen. De ger aha-upplevelser, igenkänning och i bästa fall ökad förståelse, enligt våra läsare. Här lyfter vi några som kan vara extra aktuella så här i höst och vinterrusket, när många elever har oro, ångest eller faktiskt möts av en icke-fungerande skolsituation. Eller som en läsare uttryckte sina tankar om berättelserna:

Jag älskar dessa inlägg och denna blogg. Även fast den är fiktiv så är det som om någon sätter ord på min älskade unge och vår situation. Det här kunde vara min son. När någon annan skriver om det så är det lite mer som vi finns och inte är helt onormala.

Inspiration för trevligare novemberlov!

Höstlov kan vara en utmaning för många familjer. Vi vill så gärna vara tillsammans och ha roligt, men är det samma för alla? Ser alla en mening i det? Drottningen har kommit på ett knep för att få med Prestationsprinsen på en promenad!
Läs mer
Insidan buss

Fint att du är lugn, men det räcker inte

Det här är en berättelse om en liten prestationsprins på utflykt med klassen. Och om att vi kan inte nöja oss med att vi som lärare eller förälder har koll och lugn. Det är barnet, ungdomen, som måste känna det. Vårt ansvar...
Läs mer
pojke_skolfrånvaro_arg

November, orken slut och skolfrånvaron ett faktum

November, orken är slut och skofrånvaron ökar för Prestationsprinsen, ja, inte bara ökar, den har blivit total. Att gå på vilja, det går ett tag. En liten berättelse om Prestationsprinsen och Drottningen.
Läs mer

Man kan kalla det utagerande eller sorgligt

En prestationsprins som det brister för. En oplanerad händelse i skolan som får enorma konsekvenser för denna prestatonsprins, Och som så lätt hade kunnat undvikas! Om hur vi vuxna måste se bakom ungars beteende och tänka till på vårt egna. Det kan vara så skört.
Läs mer

Minskad söndagsångest, större koll på måndagar

Lite inspiration från Drottningen och Prestationsprinsen: Barn och unga som är oroliga, besvärliga, arga eller onåbara på söndagar behöver ofta helt enkelt hjälp med energi och avlastning inför måndagen.
Läs mer

Går fan inte till den där djävla skolan

Hur en mattelektion och ett par andra misslyckade lektioner skapar en hemmasittare. En prestationsprins utan förtroende för skolan. Gäller skolans regler lika för vuxna och elever? Behandlar vi elever som vi behandlar kollegor?
Läs mer