Jag går fan inte till skolan!

Boken Prestationsprinsen försöker ge barnets perspektiv:

Jag går fan inte till skolan!
Jag gick inte före de andra i kön, jag var hungrig!
Det låter, händer och är för mycket!
Dra, låt mig ba va!

Det kan finnas ganska så självklara anledningar till varför barn och unga ”beter” sig. Som vi vuxna är förvånansvärt dåliga på att se! Ibland finns det goda skäl varför ungar gör som de gör, ibland inte, men ändå bra att förstå mer om varför. Det kan ge en liten tankställare i hur vi borde göra annorlunda. Du får många sådana tankar med denna bok.

Köp boken Prestationsrpinsen, för föräldrar som vill utvecklas

Vad andra har sagt:

Alla borde ha den! Den är så lätt skriven men med ett sånt tungt budskap att det skulle vara obligatoriskt att alla som arbetar eller ens träffar barn ska läsa den. Finns ingen godtagbar ursäkt att INTE läsa den!

Ny bok! Jättefin, lättläst, informativ, bra bok att ha i handen för föräldrar, professionen, mormor, morfar, alla runt barnet. Alla berättelser går rakt in.

Köp boken Prestationsprinsen via oss

Den finns också i nätbokhandeln, t.ex. Adlibris, på biblioteket (även på bibliotekets inlästa tjänst) eller be din lokala handlare att ta in den!

Ny bok om barn och unga som tänker annorlunda, Prestationsprinsen

Om boken

Den vänder sig i till kämpande föräldrar, som måste hitta kraften de inte har! Och alla oss andra som borde fatta bättre.

Boken Prestationsprinsen handlar om just Prestationsprinsen, som vill väl, vill lyckas i skolan och livet. Som för ofta blir missförstådd av oss vuxna: oförstående lärare, stressade föräldrar, pragmatiska tjänstemän, slutkörd vårdpersonal och många fler.

Boken är lättläst och består av ett 40-tal små berättelser, fiktiva, men hämtade ut verkligheten, som kan läsas i vilken ordning som helst.

Boken Prestationsprisnsen vänder sig till närstående och alla som i sitt yrke möter barn och unga som tänker känner och gör annorlunda.

Nej tack!

Reaktioner från läsare

Så bra! Blir rörd för du skriver så fint. Borde ligga i alla personalrum! 
Lotti, boendestödjare

Nu har jag läst din bok, bland de bästa böcker jag läst, alla kategorier. Kanske den allra bästa. Berättelserna är underbara, jag blir alldeles varm inombords när jag läser. Deras längd och pedagogiska innehåll gör att du verkligen når fram. Den borde ingå i såväl lärar-, som socionom- och föräldrautbildningar. TACK för att du skrivit den!
Agneta W, familjebehandlare

Vilken FANTASTISK bok du skrivit!! Man blir både glad och förtvivlad på samma gång när man läser. Du beskriver så bra och du tänker så klokt!
Karin

Mer om boken Prestationsprinsen

Boken är skriven av Aggie Öhman. AnnaMia Persson har tagit fram den fina designen och Stella Blidhem de alldeles underbara illustrationerna.

Boken Prestationsprinsen ges ut av Barthelson förlag. Om du köper här på sajten, får du mängdrabatt. Paketen är tänkta för hela tjocka släkten, kollegialt lärande, annan utbildning. i bokklubben eller bara för att du har många omkring dig som behöver den!

Vi har tagit fram studie- och diskussionsmaterial för (hör av dig om du vill ta del av detta):

För att vi inte alltid når fram

En del barn och unga räcker det med tillsägelser och tydliga ramar för att de ska ”uppföra” sig. När vi inte når fram, behöver vi tänka om. Det är då berättelserna hoppas hjälpa till enligt Aggie:

Jag vill ge igenkänning, kanske en och annan synvända eller aha-upplevelse, och få igång diskussioner. Precis som när bloggen startade för 10 år sedan.

Jag hoppas också nå de som inte hänger på nätet, men skulle uppskatta eller behöva berättelserna.

Vem är Aggie Öhman?

Aggie Öhman som skrivit boken är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har även studerat specialpedagogik och psykologi. Hon arbetar med verksamhetsutveckling, tillgänglighet och digitalisering. I många år har hon arbetat med social hållbarhet för barn och unga. Aggie var tidig med att uppmärksamma problematiken med skolfrånvaro. Hon är också verksam inom INSA, International Network for School Attendance.

Aggie grundade 2010 Prestationsprinsen, en blogg som snabbt blev populär. Den har utvecklats till en ideell förening och verksamhet som du kan läsa mer om här på sajten. Aggie utbildar, handleder och stöttar verksamheter att utveckla sitt arbete med barn och unga, tillgänglighet, psykisk hälsa och framförallt problematisk skolfrånvaro. Hon är också författare till rapporten ”Skolans tomma stolar” och nu även boken Prestationsprinsen om barn som tänker annorlunda!

Köp boken Prestationsrpinsen, för föräldrar som vill utvecklas