Föräldrakvällar om barn som gör annorlunda, skolfrånvaro, dataspel och gamingkultur. Det vill säga vi tar upp områden som ofta är utmanande, eller varför inte säga som det är, problem, för föräldrar och anhöriga. De handlar om barn & unga som tänker känner och gör annorlunda,  hemmasittare & skolfrånvaro, samt den fascinerande världen av dataspel och gaming. Höstens kvällar för föräldrar och anhöriga blir gratis för medlemmar i ideella föreningen Prestationsprinsen & vänner (150 kr), annars 200 kr. Med det stöttar du bloggen, Facebooksidan , dessa kvällar och vårt lobby-arbete.

Kvällarna kommer att ske digitalt, främst pga osäkerheten kring hur Corona-pandemin utvecklar sig, men också för att hela landet ska kunna vara med. Du som anmält dig får en länk och kan sen ta del av kvällen via videoverktyget Zoom. Vi genomför även om få deltagare, färre deltagare ger mer plats för diskussion och erfarenhetsutbyte!

Föräldrakvällar, barn som gör annorlunda, skolfrånvaro och gaming

9/9 Hjälp! Skolan fungerar inte för mitt barn

För dig med barn som lite för ofta har ont i magen eller i huvudet. För dig som undrar om ditt barn är sjukt eller om det är något annat. Får du inte den
respons du önskar från skolan? Vill ditt barn inte gå till skolan? Du får kunskap och redskap för din samverkan med skolan. Innehåller bl.a.
genomgång av risk- och skydds-faktorer, en introduktion till skollagen och om vi hinner lite om vad du kan göra hemma för att orka mer. Fokus grundskola och gymnasium.

1/10 Hör en gamer om dataspel, e-sports och gamingkultur

Ges nästa gång hösten 2020. Många barn och unga, speciellt de med omfattande skolfrånvaro hänger på nätet och har ofta ett fungerande socialt liv där. Vad gör de på nätet? Olof föreläser om e-sports och gaming. En helt ny värld kommer att öppna sig för er. Både digitalt och IRL, eftersom kunskap kan underlätta samtal med era barn och ungdomar.

13/10 Att nå barn & unga som tänker, känner och gör ”annorlunda”

Inget datum är bestämt för denna föreläsning. Många kämpar för en fungerande vardag. Mycket bråk och mycket som blivit svårt? Det är svårt då koncentrationsförmågan, impulskontrollen, förmågan att
organisera och planera, komma igång, sluts med mera inte fungerar som vi vuxna skulle önska. Vi ger dig konkreta tips utifrån situationer som ofta är svåra t.ex.
mornar, dataspel, sovtider, schemabrytande aktiviteter, släktmiddag, hygien mm.

4/11 Jubileumsdag: Prestationsprinsen 10 år!

Den 4 november fyller Prestationsprinsen 10 år. Det var tänkt att firas med en stor dag, för föräldrar och anhöriga tillsammans med yrkesverksamma inom vård, skola, socialtjänst, ja, alla som möter barn & unga som tänker, känner och gör annorlunda. Något kommer vi att göra, men vem vet hur. Antingen digitalt, eller så lugnar sig Coronan och vi kan träffas på "riktigt". Håll ögonen öpnna för mer info.

 

Mer information om föräldrakvällarna

Lite fakta om våra föräldrakvällar om barn som gör annorlunda, skolfrånvaro och gaming

När: kl. 18.30 – senast 21
Var: via digitala mötesverktyget Zoom, du får en länk när du anmält dig
Kostnad: Gratis om medlem i föreningen (150 kr) annars 200 kr per kväll
Betalning: Swisha till 123 398 4812, bankgiro 5192-3704 vid anmälan, ange ditt namn, "medlemsavgift" eller "föreläsning" och vilken kväll
Frågor: info @ prestationsprinsen.se
Arrangör: Ideella föreningen Prestationsprinsen & vänner
Vem: Aggie Öhman från Prestationsprinsen leder kvällen

Anmälan