Prestationsprinsen handlar om våra barn och unga. Vi vill visa på den makt vi vuxna har. Som barnen i god tro ger oss. Och som vi kräver. Men vi har inte alla svar. Vi prioriterar inte alltid rätt. Vi är ofta okunniga och för snabba att döma.

Prestationsprinsen är ett barn eller en ungdom som vill väl, vill lyckas i skolan och livet. Men som för ofta blir sviken av oss vuxna; oförstående lärare, stressade föräldrar, trötta tjänstemän, desillusionerad vårdpersonal och socialarbetare. Ja, då är det inte alltid så lätt att vara prestationsprins. Vare sig man är tjej eller kille, ung vuxen eller barn. Och vi vuxna är förvånansvärt dåliga på att se detta. Trots att flickorna säger att de mår dåligt och killarna bokstavligen skriker högt och slåss vilt för sina behov…

Prestationsprinsen hoppas bidra med lite vuxen ödmjukhet och reflektioner kring våra älskade ungars behov och beteenden.

Vad Prestationsprinsen gör
Det började med en blogg 2010, Prestationsprinsen. Där skrev och skriver Aggie om barn & unga som tänker, känner och gör "annorlunda": stressade, särbegåvade, med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF), unika funktionsuppsättningar, högsensitiva, hemmasittare, oroliga, stressade med flera. Dessutom om skola, skolrätt, pojkkrisen, inkludering och mycket mer. Och inte minst, den fantastiska Prestationsprinsen. Bloggen har under åren utvecklats dels till en ideell förening, Prestationsprinsen & vänner, som driver opinion och stöttar föräldrar, dels en verksamhet som stöttar skolhuvudmän, skolor, socialtjänst att utveckla sitt arbete. Vi har stort fokus på skolfrånvaro, hemmasittande och psykisk ohälsa.
Ideella föreningen Prestationsprinsen & vänner
Prestationsprinsen & vänner är en ideell förening, en vänförening, till bloggen Prestatiionsprinsen. Vi opinionsbildar och stöttar föräldrar. Uppskattar du vårt arbete och vill stötta oss? Alla bidrag är välkomna, enorma och små, sätt in valfritt belopp genom att swisha till 123 398 4812 eller sätta in på bankgiro 5192-3704 (Prestationsprinsen & vänner). Medlemskap i Prestationsprinsen & vänner Medlemskapet kostar 150 kr för privatpersoner. Du blir då framförallt en av vännerna som stöttar vårt arbete. Du blir medlem, får mejl med uppdateringar på bloggen, rabatt på föreläsningar med mera. Anmäl dig nedan och betala till Prestationsprinsen & vänner, bankgiro 5192-3704/swish 123 398 4812. Ange ”medlemsavgift” och ditt namn.