Ny bok om barn och unga som tänker annorlunda, Prestatonsprinsen

Boken Prestationsprinsen om barn som tänker annorlunda, är berättelserna från bloggen som tagit klivet från skärm till bok. Prestationsprinsen är ett barn, ungdom eller ung vuxen som vill väl, vill lyckas i skolan och livet. Som för ofta blir missförstådd av oss vuxna: oförstående lärare, stressade föräldrar, pragmatiska tjänstemän, slutkörd vård-personal och många fler.

Boken Prestationsprinsen

De 40-talet små berättelserna, fiktiva, men hämtade ut verkligheten, kan ge igenkänning och aha-upplevelser. De kan läsas i vilken ordning som helst. Boken vänder sig till närstående och alla som i sitt yrke möter barn och unga som tänker känner och gör annorlunda. Den ges ut av Barthelson förlag. Läs mer i pressmeddelandet om boken.

Finns att köpa 4 november

Boken Prestationsprinsen finns från och med den 4 november hos näthandlarna och i en del butiker. Du kan också köpa boken här på sajten, framförallt om du vill köpa något av våra förmånliga paket. Paketen är tänkta för kollegialt lärande, annan utbildning eller i bokklubben.

Studie- och diskussionsmaterial

Material vi tagit fram med tanka på

  • skolor
  • andra som möter barn och unga, t.ex. socialtjänst och vården
  • bokklubbar och andra som vill diskutera mer allmänt

Mer om boken Prestationsprinsen om barn som tänker annorlunda

En del barn och unga behöver bara tydligare strukturer och konsekvent bemötande. När det inte räcker, behöver vi tänka ett varv till. Det är då berättelserna och boken hoppas hjälpa till enligt Aggie. Som svar på frågan varför hon skrivit boken förklarar hon att det finns två skäl. Det ena är att hon har fått så positiv respons genom åren att hon vill testa att nå ännu fler, som kanske inte är lika aktiva i sociala medier och på nätet. Det andra är förstås samma som när bloggen startade för 10 år sedan. Hon vill ge igenkänning, kanske en och annan synvända eller aha-upplevelse, och få igång diskussioner. Hon tror att berättelserna  kanske kan väcka irritation hos en del läsare, nu när hon förhoppningsvis når en bredare målgrupp. Det är förståeligt och inte helt oavsiktligt. Boken ges ut av Barthelson förlag.

Vem är Aggie och vad är Prestationsprinsen

Aggie Öhman som skrivit boken är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har även studerat specialpedagogik och psykologi. Hon arbetar med verksamhetsutveckling, tillgänglighet och digitalisering. I många år har hon arbetat med social hållbarhet för barn och unga. Aggie var tidig med att uppmärksamma problematiken med skolfrånvaro. Hon är också verksam inom INSA, International Network for School Attendance.

Aggie har alltid funderat på barnens situation, hur samhället och livet fungerar för dem. Därför grundade hon 2010 Prestationsprinsen, en blogg som snabbt blev populär. Den har utvecklats till en ideell förening och verksamhet som du kan läsa mer om här på sajten. Aggie utbildar, handleder och stöttar verksamheter att utveckla sitt arbete med barn och unga, tillgänglighet, psykisk hälsa och framförallt problematisk skolfrånvaro. Hon är också författare till rapporten ”Skolans tomma stolar”. Och nu även boken Prestationsprinsen om barn som tänker annorlunda!