Bästa julklappen?

Köp boken via oss:

KÖP BOKEN HÄR

Det går också bra att köpa i nätbokhandeln, t.ex. Adlibris eller be din lokala handlare att ta in den!

Ny bok om barn och unga som tänker annorlunda, Prestationsprinsen

Boken Prestationsprinsen handlar om just Prestationsprinsen, som vill väl, vill lyckas i skolan och livet. Som för ofta blir missförstådd av oss vuxna: oförstående lärare, stressade föräldrar, pragmatiska tjänstemän, slutkörd vårdpersonal och många fler.

Boken är lättläst och består av ett 40-tal små berättelser, fiktiva, men hämtade ut verkligheten, som kan läsas i vilken ordning som helst. Boken vänder sig till närstående och alla som i sitt yrke möter barn och unga som tänker känner och gör annorlunda. Några läsarreaktioner hittills:

Så bra! Blir rörd för du skriver så fint. Borde ligga i alla lärarrum! Lotti, boendestödjare

Nu har jag läst din bok, bland de bästa böcker jag läst, alla kategorier. Kanske den allra bästa. Berättelserna är underbara, jag blir alldeles varm inombords när jag läser. Deras längd och pedagogiska innehåll gör att du verkligen når fram. Den borde ingå i såväl lärar-, som socionom- och föräldrautbildningar. TACK för att du skrivit den!
Agneta W, familjebehandlare

Vilken FANTASTISK bok du skrivit!! Man blir både glad och förtvivlad på samma gång när man läser. Du beskriver så bra och du tänker så klokt!
Karin

 

Mer om boken Prestationsprinsen

Boken Prestationsprinsen ges ut av Barthelson förlag. Om du köper här på sajten, får du mängdrabatt. Paketen är tänkta för hela tjocka släkten, kollegialt lärande, annan utbildning. i bokklubben eller bara för att du har många omkring dig som behöver den!

Vi har tagit fram studie- och diskussionsmaterial för (hör av dig om du vill ta del av detta):

  • Skolor
  • Andra som möter barn och unga, t.ex. socialtjänst, vården, polis, domstolar...
  • Bokklubbar och andra som vill diskutera mer allmänt

Varför Aggie har skrivit boken

En del barn och unga räcker det med tillsägelser och tydliga ramar för att de ska "uppföra" sig. Många svarar när vi frågar. Men när vi inte når fram, behöver vi tänka ett varv till. Det är då berättelserna och boken hoppas hjälpa till enligt Aggie. Som svar på frågan varför hon skrivit boken förklarar hon:

Dels är det precis som när bloggen startade för 10 år sedan. Jag vill ge igenkänning, kanske en och annan synvända eller aha-upplevelse, och få igång diskussioner.

Jag hoppas också att mina trogna läsare ska sprida boken till de som inte hänger på nätet, men skulle uppskatta berättelserna. Och till de som skulle behöva läsa!  Då kan de kanske väcka irritation hos en del, det är inte helt oavsiktligt.

Vem är Aggie

Aggie Öhman som skrivit boken är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har även studerat specialpedagogik och psykologi. Hon arbetar med verksamhetsutveckling, tillgänglighet och digitalisering. I många år har hon arbetat med social hållbarhet för barn och unga. Aggie var tidig med att uppmärksamma problematiken med skolfrånvaro. Hon är också verksam inom INSA, International Network for School Attendance.

Aggie har alltid funderat på barnens situation, hur samhället och livet fungerar för dem. Därför grundade hon 2010 Prestationsprinsen, en blogg som snabbt blev populär. Den har utvecklats till en ideell förening och verksamhet som du kan läsa mer om här på sajten. Aggie utbildar, handleder och stöttar verksamheter att utveckla sitt arbete med barn och unga, tillgänglighet, psykisk hälsa och framförallt problematisk skolfrånvaro. Hon är också författare till rapporten ”Skolans tomma stolar”. Och nu även boken Prestationsprinsen om barn som tänker annorlunda!

Foton på författaren och boken finns på sajten.