Slippa eller skippa, en tanke om ords effekt, i jul, nyårs och familjetider
Slippa eller skippa, en tanke om ords effekt och betydelse. Drottningen funderar mycket över allt umgänge som sker så här i helgerna. Passar det verkligen alla i familjen, framför allt Prestationsprinsen, att mingla runt bland en massa folk som man känner mer eller mindre väl? Eller hela tjocka släkten på en gång? Jullukter, brasa som tar syre, varmt, mycket socker… kort sagt oerhört energikrävande grejer. Men förstås hur kul som helst och energigivande för andra!
Hon har tänkt på vad hon kräver av Prestationsprinsen och vad hon säger till honom. ”Vara med en stund? Skippa?”. Förr så hon ”slippa”. Men insåg att det lät som att ge tillåtelse att inte följa med fast han borde. Eller för att han inte kunde. ”Skippa” är ett aktivt val man gör på goda grunder (oftast).
Vet du, du kan stanna hemma. Vi andra går på grannglöggen så kan du vara hemma i lugn och ro. Du kan få en kopp lyx-varm-choklad med grädde och marshmallows. Så firar du att julen är på gång, på ditt sätt!
Vi skippar det, det är inte din grej! Visst låter det bättre? Känns bättre helt enkelt. Det finns säkert många sådana ord och uttryck som bör byta plats. För ord spelar roll, för våra älskade ungars skull, ja för allas skull!
Att vilja eller inte vilja vara med kan ibland handla om möjligheten att få vara med på egna villkor. Först kanske lite vid sidan av men sedan så småningom eventuellt lite mer aktivt. Om det känns bra. Och att ha en Plan B kan vara bra om det skulle bli jobbigt. Bara vetskapen om att det finns en Plan B (en utväg) kan räcka långt.
Kunde inte varit mer klockrent skrivet!! Var det vår familj du skrev till:)?! Tack!!
Reblogga detta på Prestationsprinsen.