Bättre terminsslut och start vid problematisk skolfrånvaro

Bättre terminsslut och start vid problematisk skolfrånvaro och problem i skolan. Workshop för skolpersonal och andra yrkesverksamma. Oj oj oj. Vi får signaler från många att det kämpas hårt ute på skolor så här i maj/juni (som vanligt). Och i många hem. Lärare, EHT, rektorer och andra berörda är just nu oroliga för ett antal elever. Alltså elever med mycket oro, svårt att komma till skolan, avviker, kommer inte på schemabrytande aktiviteter. Eller har kanske redan en omfattande frånvaro. Så vi vill dela med oss av kunskap och erfarenheter!

Att ha oro och svårt att ta sig till skolan är tidiga tecken på att något inte funkar i skolan ska ses som begynnande problematisk frånvaro. Frånvaro och ett dåligt avslut är dels ett problem för eleven som inte får en bra start på ett välbehövligt sommarlov. Dels en risk att det negativa följer med till terminsstarten. Som ett resultat går både skolpersonal, elev och föräldrar på lov med en känsla av misslyckande. Så kan vi inte ha det.

Bättre terminsslut och start vid problematisk skolfrånvaro

Har ni funderingar och känner er rådvilla hur ni ska avsluta terminen på ett bra sätt och öka chanserna för en bra start på nästa läsår? Innan ni tycker att ni gjort allt, så ska någon av er ta er tid och vara med på Prestationsprinsens workshop om just detta. Och läsa detta inlägg om en mer inkluderande avslutning.

Nä det finns inte 2 timmar just nu! Jorå, för det kan spara dig många fler!

Du kommer att få svar, eller i alla fall ledtrådar och vad som funkat för andra i dessa situationer. Sen får du gå hem och testa själv!

  • Vad gör vi med de här ungarna som har så mycket oro, är svåra att nå, avviker eller kommer inte alls.
  • Hur planerar man med en elev som inte dyker upp?
  • Hur kan vi på ett bra sätt skapa ett avslut på den här terminen för elever med omfattande skolfrånvaro, som knappt eller inte alls kommer till skolan?
  • Vad är viktigt att tänka på inför terminsstart och vad kan vi göra redan nu?
  • Samverkan med elev och vårdnadshavare!

Workshop – bättre slut och start på läsåret

3 juni kl 14 – 16

Kostnad: 300 kr exkl. moms. 375 med.
Ledare: Aggie Öhman
Upplägg: Få deltagare, tips och tankar från vad vi sett funkar, men utgångspunkt i er situation

Anmälan

Här kan du anmäla dig till kursen.

0 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *