Duscha, ett fyrverkeri av förändringar och känslor!

Duscha är ett fyrverkeri av känslor. Prestationsprinsen gillar inte förändringar, så det är faktiskt inte konstigt att duscha är ett stort bekymmer. Har man dessutom lite bacill- och smutsnoja, som han har, så blir det inte lättare… Och med den fixering vid hur kroppen ska se ut, är det många som tycker att de inte vill visa upp sig. Andra kanske inte tänker så mycket på det, men blir mobbade för något kroppsligt. Duscha med andra är tufft.

Drottningen får påminna, locka, hota eller erbjuda belöning varje vecka. För duscha är inget Prestationsprinsen behöver göra varje dag. Två gånger i veckan kan vara OK, speciellt på vintern. På sommaren går det lite mer av sig själv då Prestationsprinsen blir varm och svettig.

Men så här ser han det. Duscha är tråkigt och äckligt. Alltså tar det tid från något roligare. Han vill hellre göra roliga saker. Det är också svårt att veta hur länge man hållt på och om all tvål verkligen, verkligen är borta…

Duscha är ett fyrverkeri av känslor

Klä av sig, det blir kallt, in i en trång dusch, det blir blött, kanske lite kallt innan det blir varmt vatten, sen blir det kallt där huden är blöt, men inte strålen är på just då. Så ska man stänga av, ta schampo i håret, det är konstig konsistens på lödder och det är risk att det rinner ner i ansiktet och ögonen, det blir kallt om kroppen. Sen ska schampot bort, då blir det varmt och skönt igen. Så ska det stängas av och tvålas in, sen ska det sköljas av igen, kallt o varmt. Så ska man stänga av, det blir kallt att vara blöt. Eller så är man supervarm av allt hetvatten och en lång dusch. Så ska man skrubba sig torr, det vill till att Drottningen tumlat eller använt mjukmedel (utan parfym) så handduken är mjuk och skön. Gärna olika handdukar till olika kroppsdelar. Men håret är blött. På med kläder, kanske nya, rena kläder som inte är lika sköna som de han hade innan. Det är ytterligare en förändring…

Duscha i skolan

Om man som Prestationsprinsen dessutom reagerar på smuts i duschen, att någon kanske använt hans handduk, att det är rörigt i badrummet, hår vid avloppet, intorkat lödder… då har han ännu mer att ladda för och övervinna!

Efter en sådan pärs är det skönt att vila ett tag i något rutinartat. Som bara sker som det alltid gör…

Tänk då om duschandet förväntas ske i skolan efter gympan! Då är det andra där, det ska göras snabbt, det finns mycket baciller och smuts, kanske luktar och dessutom efter gympan som är en pärs i sig… Det är ganska ologiskt, för de är ganska få av oss vuxna som duschar på gymmet, vi går ofta hem och duschar.

Duscha är ett fyrverkeri av känslor. Det är inte så konstigt när man tänker efter att fyrverkerier av förändring på rekordkort tid inte alltid är så lätt. Det gäller att acceptera att det är som det är. För våra älskade ungars skull, ja, för allas skull!

3 KOMMENTARER

3 svar till “Duscha, ett fyrverkeri av förändringar och känslor!”

 1. Christina Huth skriver:

  Ja håller med. Våran prestationsprins tycker att det är svårt att dusch då det blir kallt. Bada i badkar är ok. Och en ny strategi är att duscha och basta och klä på sig i bastun direkt efter för att slippa frysa. Som tur är går vår prins på två vattensporter(de enda fritidsaktiviteter/sporter som funkar för vår prins)i veckan så då blir det automatisk bad och dusch.

 2. Mia skriver:

  Här hemma är det söndagarna också som är dusch och baddagar. Och det är en stor påfrestning för hela familjen. Det får inte finnas smuts i badkaret. Dessutom får inte magen bli blöt! Det går oftast bäst att bada, men alldeles nyligen, när vi tyckte att vår dotter lekte så fint och vattnet rann mer i badkaret, så upptäckte jag till min förfäran att hon ändrat blandaren och vattnet var helt iskallt! Och där hade hon lekt i en kvart. Snacka om att känna sig som en usel förälder.

  • prestationsprinsen skriver:

   Man behöver ju inte bada på just söndagar om det är svårt ändå inför måndagen. Ojdå, huvudsaken var ju att hon tyckte det var skönt, sen kanske det iofs inte är bra att bli nerkyld… är inte det också lite typiskt, helt annan upplevelse av temperaturer? Det har jag skrivit om i ett annat inlägg! Tack för din kommentar Mia!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *