Efter pausen är vi tillbaka

Julen varade till påska,… Vi tog en paus med bloggen och sociala medier över jul. Det blev som i sången, att julen varade till påska. Fast det var inte riktigt sant, för vi har puttrat på en aning i sociala medier. Men nu är vi tillbaka!

En av anledningarna är att vi haft mycket på gång. Förutom mindre uppdrag har vi två större och mycket intressanta uppdrag.

Arbete med skolhuvudman

Vi hjälper en kommun att se över hela skolfrånvaro-arbetet, på en nivå vi alltid arbetat för, men inte tidigare mer fått arbeta med olika delar. Vi har dialog med politikerna i nämnderna, förvaltningarna centralt och skolorna. Det är en fantastisk resa och vi har vår Aggie som konsult i uppdraget. Hon arbetar som expertstöd och processledare.

Ny yrkeshögskoleutbildning

Vårt andra större updprag är att Aggie har varit ansvarig för att ta fram en ny yrkeshögskoleutbildning för extraresurser i skolan för Värmdös vuxenutbildning. Arbetet har pågått i flera år och i januari blev den beviljad av Myndigheten för yrkeshögskolan, MYH. Så nu är arbetet i full fart för att realisera utbildngen så den ska gå i gång i augusti.

INSA

Ett annat roligt, men mindre uppdrag är att vi har Aggie med och bygger upp kommunikationsstrategi och planering för INSA, International Network for School Attendance. Det internationella nätverket har funnits i två år och gjort fantastiskt mycket bra med få ideella krafter inom främst forskarvärlden. Nu är det dags att växla upp och förutom ett mer professionellt kommunikationsarbete har Aggie även varit delaktig i att identifiera nödvändiga utvecklingsområden för att INSA ska vara och bli den centrala internationella aktör som vi vill inom skolfrånvaro och skolnärvaro. Det är ett häftigt projekt. Som Aggie säger ”Jag är så stolt och glad över att få vara delaktig och med på den här resan!”.

Nu hoppas vi att vi ses lite oftare här på bloggen framöver!

0 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *