November, nu räcker inte bara viljan, orken är slut och skolfrånvaron ökar

November, orken är slut och skofrånvaron ökar, ja, inte bara ökar, den blir total för många elever (så kallade hemmasittare)! Att gå på vilja, det går ett tag.

Prestationsprinsen hör mamma komma. Han är redan vaken och tankarna virvlar, men han låtsas sova.

Han vill inte gå upp. Han vill inte gå till skolan, han vill inte helt enkelt. Han har inte velat på länge. Det spelar ändå ingen roll. Ingen roll alls. Han ville, men det gick inte. Gick bara inte. Bättre att inte gå dit än fucka upp. Så han tänker inte gå upp…

Efter sommarlovet kändes det bra. Han kände sig stark och tänkte att den här terminen ska det nog gå.

Vad som dränerar elever på ork

Men… Ny tyskalärare. Han pratar i oändlighet, skitsnack och uppgifter blandat i oändlighet. Sen lämnar han ut en lapp med sju kilometer lång lista på uppgifter. Hur fan ska man veta när man ska lyssna? Och hur fan ska man fatta och orka alla uppgifter! Och gubbdjäveln låter inte mig använda datorn fast Mimmi (specialpedagogen) sagt så. Ahhhhh!!!!

Svenska fröken lika hopplös. Så tråkig och …. Hon har nog aldrig gjort eller sett något av det han och kompisarna tittar på, gör och spelar. Ingenting.

Och historialäraren är så tröttsam. Prestationsprinsen älskade historia förut. Men den här snubben.

Så när man inte fattar eller orkar så blir de sura eller arga.Du måste skärpa dig och göra saker även om du tycker det är tråkigt! Ah men… Det är väl för fan de som ska skärpa sig och göra grejer man fattar och orkar!!!

Så först gick han varje dag till skolan. Sen blev han så himla trött av allt snack, långa otydliga instruktioner och skit han fick vissa dagar att han stannade hemma dagen efter. Men sen tog det längre tid och fler dagar att hitta orken. Så han var hemma ett par tre dagar varje gång. Då började mamma och pappa tala med skolan, skolan med honom, Mimmi var bra, men de andra lärarna fatta ju ändå inte vad hon säger. Så det gör ingen skillnad. Så varför gå dit? Inget funkar ju ändå.

Så nu vägrar han. Höstlovet var skönt, slippa skolan.  Men den där vintertiden snurrar till det han kan inte somna på kvällen. Kanske har o göra med att han spelat lite sent på lovet också… Han hör mamma – han blundar. Hon försöker. Han blundar. Han vet att hon vet att han inte sover. Han vill men kan inte. Hon vill, men förstår.

Drottningen går ut ur rummet. Sjukanmäla igen. För sen till jobbet igen. Eller kanske borta från jobbet igen. Ja, hur ska hon göra. Ahhh!!!!

Höstlovet ökar skolfrånvaron

Samma sak tredje året i rad för Prestationsprinsen. Börjar bra ett par, tre veckor. Börjar slira med en dag här och där nästa två, tre veckor. Så flera dagar i veckan. Och så blir det novemberlov och efter det ingen skola alls. Drottningen tänker, är det helt enkelt så att det tar två månader att brytas ner av en skola som inte funkar…

Två månade räcker viljan och ambitionen trots skolans bemötande… Sen är de förråden slut. I november tar helt enkelt orken slut för många elever och skofrånvaron ökar eller de förmår helt enkelt inte gå till skolan.

Hur håller vi förråden fyllda? Hur låter vi bli att tömma? Hur fyller vi på?
För våra älskade ungars,ja, för allas skull!

Kom på vår föräldrakväll 19 november i Stockholm.
Mer info och anmälanPrestationsprinsen

4 KOMMENTARER

4 svar till “November, nu räcker inte bara viljan, orken är slut och skolfrånvaron ökar”

  1. Charlotta skriver:

    Så trodde jag det var för sonen tills jag och sonen kom på att han är känslig för mögel som jag misstänker finns i skolan. Skolan har dock inte testat eftersom man byter skola var tredje år. Han blir frisk och läker under sommaren, sen hinner inte kroppen läka mellan skoldagarna. Då blir tröttheten ett faktum. Han orkar inte längre koncentrera sig och blir tröttare trots att han egentligen tycker det är roligt i skolan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *