Om resan och målet. Det kan behövas tydliga mål för att förstå meningen med utflykter och resor..

Drottningen vaknar av att en  fluga surrar och studsar mot fönstret. Solen strålar in genom spetsgardinen. Hon sträcker på sig och mår bra. Lediga, semester, sol och lite ompysslade hos mormor o morfar, alltså Prestationsprinsen mormor och morfar. Det luktar nybryggt kaffe. Hon funderar lite på dagens mål. Tydliga mål. Att cykla och bada. Hon tassar upp. Prestationsprinsen sover otroligt tungt.

De kom i förrgår och de första dagarna har förstås gått åt att få Prestationsprinsen installerad och van vid torpet, sängen, utedasset… Drottningen var med syskonen och bada igår. Men pappa var hemma med Prestationsprinsen. De mådde gott. I det lilla och långsamma och alldeles lagom tempot. Men Prestationsprinsen har ändå varit helt slut och sovit mycket.

Drottningen säger godmorgon till sin mamma. Morfar är redan uppe och igång med något trädgårdsprojekt. Hon häller upp en kopp te. Mamma kommer aldrig ihåg att hon inte dricker kaffe.

Idag ska hela familjen ut och cykla. Det finns alldeles fantastiska småvägar, enebackar, kohagar, gamla ekar, röda stugor och badsjöar i trakten. Förr ville aldrig Prestationsprinsen följa med. Han förstod liksom inte anledningen. Varför. Varför ska de ut och cykla. Vart ska de? Vad är meningen eller målet med utflykten? I hans verklighet är saker meningslösa om de inte leder till något. Lite för abstrakt för en omogen 12-åring att tala om motion och hälsa, det är ju inget här och nu!

Så nu vet de tricket, Drottningen och hennes man. Vi ska inte ut och cykla idag (och på vägen förmodligen bada o köpa glass). Vi ska cykla till badplatsen. Och där ska vi bada och köpa glass. Samma utflykt. Olika beskriven. Att ut och cykla är abstrakt. Att bada och köpa glass väldigt konkret. Glass och bad kan också vara en utmärkt belöning som motiverar till en lite svettig och jobbig cykeltur!

Så trots Karin Boyes ord om att det finns mål och mening med vår färd, men det är resan som är mödan värd. Så stämmer det inte för alla. En del behöver just tydliga mål och mening. Tänk på det i sommar. Ni kanske inte behöver ändra programmet, utan beskrivningen av det. För våra älskade ungars skull!

0 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *