På gång – workshoppar och föräldrakvällar hösten 2019

Kursdagar om problematisk skolfrånvaro

9 oktober – Identifiering och utredning

Vad som behövs för att tidigt identifiera och reagera på frånvaro. Vi talar risk och skyddsfaktorer, och hur vi kartlägger dessa för att hitta relevanta insatser.

10 oktober – Öka närvaro, bryta frånvaro och  uppföljning 

Vad krävs för att elever ska kunna öka sin närvaro/bryta hemmasittande. Bra uppföljning ger oss underlag för att ta välgrundade beslut om pågående insats.

Gå en eller båda dagarna, som båda bygger på Prestationsprinsens modell för strukturerat arbete med skolfrånvaro blandat med goda exempel och forskning.
Läs mer och anmälan till kursdagarna i Stockholm

7 och 8 november – specialtillfälle! Om problematisk frånvaro och hemmasittare

Tvådagarskurs i Vejbyslätt, Skåne. Första dagen går vi igenom Prestationsprinsens modell för ett strukturerat arbetssätt med skolfrånvaro. Andra dagen blir det workshop där ni får arbeta med era utmaningar inom arbetssätt och era egna case.
Läs mer och anmälan till kursen i Skåne.

Föräldrakvällar om skolproblem, dataspel och barn som tänker annorlunda

Hjälp skolan funkar inte för mitt barn!

För dig med barn som lite för ofta har ont i magen eller i huvudet. För dig som undrar om ditt barn är sjukt eller om det är något annat. Får du inte den respons du önskar från skolan? Vill ditt barn inte gå till skolan? Går ditt barn inte dit? Hemmasittande?
25/9 i Göteborg, 1/10 i Stockholm

Hör en gamer berätta om dataspel, e-sports och gamingkultur

Många barn och unga, speciellt de med omfattande skolfrånvaro hänger på nätet och har ofta ett fungerande socialt liv där. Vad gör de på nätet? Sunami (WoW). även Suvami (LoL) föreläser om e-sports och gaming. En helt ny värld kommer att öppna sig för er. Både digitalt och IRL, eftersom kunskap kan underlätta samtal med era ungdomar. 22/10 i Stockholm

Barn och unga som tänker och gör annorlunda

Många kämpar för en fungerande vardag. Vi ger tips och tankar utifrån konkreta situationer som t.ex. bråkiga mornar, skolavslutningar, schemabrytande aktiviteter, efter lov, semestrar, släktmiddagar, dataspel, sovtider, hygien, klippa håret, ljud och lukter… 19/11 i Stockholm

Läs mer och anmälan föräldrakvällarna

Konferens om problematisk skolfrånvaro för skolhuvudmän och politiker

Efter succén i Stockholm i april, kör vi igen! En heldag om vinsterna av att ta kontroll över skolfrånvaron, 18 november i Göteborg på Clarion Post Hotell. En dag för skolpolitiker, huvudmän, förvaltningschefer, skolledare. I samarbete med regeringens tidigare utredare Malin Gren Landell.
Mer info och anmälan till konferensen om skolfrånvaro för huvudmän.

0 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *