Panik hos Prestationsprinsen, han vill inte åka vidare efter påskhelgen med släkten.

Drottningen sitter i bilen och vill bara gråta. En tår ligger i ögonvrån. Hennes man sitter samlad och frustrerad, syskonen där bak fattar ingenting.

Prestationsprinsen själv sitter i en buske i duggregnet framför bilen. Så fort någon närmar sig byter han till en buske längre bort.

Han vill hem. Han är trött på folk och intryck. Det snurrar i huvudet och han vill bara vila. Sova. Aldrig att han åker till ett nytt hotell på en ny plats! Men, han kan inte förklara sina tankar och känslor. Bara springa undan. Och säga: Nej! Med besked!

Han är förtvivlad och situationen är honom övermäktig. Liksom för övriga familjen.

Familjen har haft en härlig helg med stora släkten, kusiner, sysslingar. En del känner de väl, andra mindre.

Prestationsprinsen är 8 år och har ett stort behov av att veta vad som ska hända och han gillar inte förändring, speciellt inte plötslig. Men det där har varken familjen eller han själv förstått. Än. Eller delvis, men inte fullt ut.

Prestationsprinsen har varit med varje gång på påskens släktkalaset sen han var liten. De är på samma pensionat vartannat år. Så han har kompisar han återser med glädje. Även om ståhejet inte passar honom. Men i trädgården med jämnåriga kompisar är allt kul!

På söndagen då allt är över ska familjen åka vidare på lite semester. Det finns så mycket fina ställen i närheten. Med god mat, vacker natur, stränder och sevärdheter.

Men man har inte bestämt vart i förväg och inte förberett Prestationsprinsen ordentligt. Vädret har varit ostadigt och man ville välja hotell och ort efter vädret. Och det har fått denna oanade konsekvens.

Förtvivlad Prestationsprins i en buske. Förtvivlad familj i bilen. Och alla sorters reaktioner av släkt och andra som passerar. Förvånade, nedlåtande, medlidande, irriterade… Ja till och med föraktfulla!

Efter en timme. En oändlighet! Är Prestationsprinsen så blöt, kall o ledsen att han låter sig ”fångas”. Det är ganska skönt i pappas famn. Och tryggt och varmt. Han hoppar in i bilen och är arg och upprörd över att de ska vidare. Men han är helt slut. Liksom övriga familjen!

I tystnad kör de iväg. Drottningen stryker Prestationsprinsen på armen. Det lugnar honom. Och henne…

Syskonen får de ta hand om senare. De kommer ofta att få stå tillbaka. Och Prestationsprinsen kommer att få uppleva fler situationer av total vanmakt, övermäktiga situationer och djup förtvivlan. Liksom Drottningen. Och pappa. Och syskonen…

Det är tufft. Många kämpar, för våra älskade ungars skull, ja, för allas skull.

Aggie

1 Comment

  1. 4 april, 2013
    Svara

    vill bara tacka för den fantastiskt bra blogg! Med så bra exempel och insikter. jag blir ofta tårögd av att läsa om alla prestationsprinasr och prinsessor som finns och hur svårt det är att förstå dem fast det ju är så självklart när man läser det i bloggen….

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *