Hurra! Prestationsprinsen kommer för sent varje dag!

Kommer för sent varje dag? Är det bra? Drottningen är så glad. Det är underbart!! Hon peppar och berömmer Prestationsprinsen, han behöver verbala belöningar.

Hon mejlar skolan och berättar hur glad hon är. Att hon hoppas att de förstår hur duktig han är och hur han kämpar. Hon får både mejl och telefonsamtal tillbaka att de också är så glada. Hans lärare frågar tillbaka att det är väl längesedan han kom för sent varje dag. Jodå, Drottningen svarar stolt att det är nog inte sedan i åk 4 som han gick till skolan regelbundet i november och december. De flesta åren har istället varit hemmasittare de här månaderna! Nu går han i åk 9, så det är ett par år sedan. Tänk att Prestationsprinsen kommer för sent varje dag!

Ja, man kan glädjas åt olika saker. När det är jobbiga perioder för Prestationsprinsar, med eller utan diagnoser som Asperger, ADHD och autism. Det gäller att vi alla förstår att kraven måste sänkas. Att beröm måste ges. Här är en skola som är klok och kan, som förstår och förmår. Inget tjafs om att han kommer för sent varje dag. Det är en bisak. Att han tar sig till skolan är en prestation utan like. Ett underbart exempel på vad det innebär att vara Prestationsprins. Att leverera fantastiska prestationer, som tyvärr inte alltid alla förstår hur fantastiska de är.

I många skolor hade man fixerat sig, och klagat, på den slappa, omotiverade killen i sin  antipluggkultur, som dräller in en kvart för sent varje dag. Och det knäcker en prestationsprins till att istället slippa skiten genom att stanna hemma…

Heja alla prestationsprinsar och deras vardagshjältar till lärare som förstår och förmår! För våra älskade ungars skull, ja, för allas skull!

4 KOMMENTARER

4 svar till “Hurra! Prestationsprinsen kommer för sent varje dag!”

 1. Agneta skriver:

  Helt underbart!!! Vad prestationsprinsen är duktig. Vilken kraft. !!!!

 2. Ragnhild skriver:

  Hurra! Så skönt att slippa förlora en hel dag! Vad du är duktig! Hälsa drottningen att hon också är fantastisk!

 3. Bondbönan skriver:

  Oj! Vad är det för skola? Min Prins blev typ utfryst alternativt utslängd från sin skola för några veckor sen…

  • Ja, det är inget ovanligt tyvärr. Men det finns faktiskt en och annan, både friskola och kommunal, som kan det här… Men kanske inte på alla orter förstås… och även om det finns, så vill inte alla kommuner erkänna att eleven behöver så mycket stöd och anpassningar som barnen får i de här bra skolorna. För det kostar ju!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *