Sommartid, påverkar både kropp och knopp, svårt att somna – svårt att vakna…

Söndag. Ja, jag ska inte förmana er om att ta det lugnt idag och ikväll. Ni vet hur jag tänker kring söndagens måsten. Nej, jag vill att vi alla ska komma ihåg att vi faktiskt flyttat fram klockan en timme.

Det betyder att när det är läggdags ikväll enligt klockan, så är det inte alls det enligt knopp och kropp. Ju, yngre man är ju mindre kan man resonera sig fram till att det är bäst att lägga sig ändå. Eller om man av andra skäl inte har så lätt för att resonera. Och vi lite äldre, möjligen förståndigare, måste förstå att även om det vore bra att somna i vanlig tid, så går det kanske inte första dagarna, veckorna… Att då bli irriterad på sitt barn har ju faktiskt ingen direkt sövande inverkan!

Så ge dig själv tid att kunna mysa lite med dina ungar. Varva ner tillsammans, stressa inte över att det inte går att somna, läs ett kapitel till, lyssna på fem låtar till, låt vågorna på avslappningsbandet slå och fantisera tillsammans hur stranden ni är på ser ut… Och man kan faktiskt natta en tonåring också.

Antalet hjärtinfarkter ökar veckorna efter vi ställt om till sommartid. jag är övertygad att antalet övermäktiga situationer, meltdowns, för barn med eller utan neuropsykiatriska funktionstillstånd ökar på samma sätt. Och är vi all då lite trötta av att somna senare och gå upp tidigare, ja, då är vi inte de bästa att möte stressade ungar, elever, kollegor, chefer, medresenärer.

Så vi som kan, bjud på ett leende och ha lite extra tålamod nu i sommartiden. För att minska antalet hjärtinfarkter, stressituationer och övermäktiga situationer.
För våra älskade ungars skull, ja, för allas skull!

2 KOMMENTARER

2 svar till “Sommartid, påverkar både kropp och knopp, svårt att somna – svårt att vakna…”

  1. JK skriver:

    Inlägget lämnar mig med ett avslappnat leende…Som jag ska använda nu när det är dags att natta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *