World of warcraft, vi vuxna inom skola och näringsliv kan lära oss mycket av lärandet där!

Jag har skrivit om World of Warcraft förr (Hur WoW kan rädda världen). Om att det finns en massa bra med det, till exempel öva sociala förmågor, lära sig nya saker, hantera motgångar och skriva ansökningsbrev… Det beror förstås på vilken nivå du spelar och hur du spelar.

När det var som flest spelare fanns det ca 13 miljoner spelare, nu har detta gått ner och det rör sig kanske om ca 9 miljoner. Det kanske fortsätter minska. Men då ska man tänka på att de flesta konton ligger där och vilar, de är inte aktiva…

Här talar John Seely Brown om hur WoW tränar social förmåga och hur en fruktansvärt massa lärande och kunskapsutbyte sker på grund av lust! Här kan skola och näringsliv lära sig massor om hur man motiverar folk att utbilda sig… Videon är ca 6 minuter.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=BhuOzBS_O-M?rel=0&w=640&h=360]

2 KOMMENTARER

2 svar till “World of warcraft, vi vuxna inom skola och näringsliv kan lära oss mycket av lärandet där!”

 1. Linda F. skriver:

  Nu när jag äntligen börjar få ordning på min hemsida, vill jag gärna länka till din i min bloglista och har lagt upp den. Om det inte är okej kan du väl hojta till?

  Linda F.

  • Tack Linda!
   Jag är bara tacksam för att Prestationsprinsen sprids och förhoppningsvis fler hittar hit och kanske finner någon form av stöd, igenkänning eller användbart tips!

   Ska spana in din sida och verksamhet också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *