Att bli arg eller inte

Att bli arg eller inte som förälder och barn. Hela familjen samlad, alla glada, solen skiner… Eller? Händer det blir lite upprör ibland. Är det OK att bli arg eller inte. Ja, vi talar mycket om lågafffektivt bemötande. Om att lugn skapar lugn.

Men ibland händer det. Situationen blir övermäktig. Det kan hända både stor och liten.

Får man bli arg på sitt barn som förälder? Många av oss känner oss nog ganska misslyckade när vi inte lyckas hålla lugnet, Men behöver det vara så fel? Kanske kan vara ganska OK, kanske till och med nyttigt att inte ha en förälder som är helt olik resten av befolkningen? För folk blir arga! Det funderar vi lite på i inlägget om just detta med arg förälder.

Ungar är så olika. När situationen blir övermäktig kan det blir arga. Men en del reagerar helt annorlunda, blir tysta , sluter sig eller drar!  Så vi funderade lite i det här inlägget om hur det kan ta sig uttryck när barn och unga hamnar i övermäktiga situationer. Du kan också läsa om barns (2-12 år) utbrott på 1177. Då kan man behöva hjälpa till eller helst redan ha förberett en reträttplats, som vi förstås har ett inlägg om!

Och till sist, i det här inlägget skrev vi en gång om att det är ganska naturligt att bli arg, när man egentligen bara är så in i hjärteroten ledsen och orken inte finns.

Lite funderingar kring att tappa humöret. Kanske händer hemma hos er ibland så här i maj, när de flesta av oss lätt får overload över allt som ska göras nu, vara klart och planeras inför sommaren. Eller tar vi det kanske lite lugnare i år ”tack vare” Coronan. Hur har ni det egentligen kära följare?

Att bli arg eller inte som förälder och barn, vi bara undrar lite hur ni har det och hur ni tänker, för våra älskade ungars skull, ja, för allas skull!

0 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *