Vuxenlogik om skärmar inte alltid så logisk

Vuxenlogik om skärmar, inte alltid så logisk. Envis som en get? Eller precis som du`?

Mamma, mamma, kom! Det är ett skitroligt klipp här på youtube. Kom, ropar Prestationsprinsen. Mmmm, inte nu jag läser tidningen, svarar Drottningen långsamt. Och jag har inte druckit upp mitt te. Men det är skitkul Mamma! Nu får du lugna dig, jag kan titta sen!

VUngefär samma sak händer på eftermiddagen. Då vill Prestationsprinsen att Drottningen ska ringa Petters mamma och tala om lanet på lördag. Men Drottningen ser en bra film på TV. Nej, jag kan inte bara gå ifrån för att du vill det. Var inte så envis. Jag vill ju se slutet. Vuxenlogik om skärmar, inte alltid så logisk …

Vuxenlogik om skärmar inte så logisk

Senare sitter Prestationsprinsen och spelar data. Drottningen ropar att han måste göra läxor. Jag kan inte komma, jag är mitt inne i en arena, svarar Prestationsprinsen. Men då säger Drottningen att det är väl inget att snacka om. Läxorna ska göras innan läggdags och det är bara att komma. Han kan spela sen…

Är det konstigt att de blir förvirrade? Vi kallar dem envisa, vi vuxna skulle möjligtvis kunna sträcka oss till att vi ibland inte är så flexibla, men mest är det ju bara: Självklart!

Envis, inflexibel eller har skoj?

Envis som en get? Eller bara som vi? Envisa barn och unga är bara inflexibla, som vi. Så låt oss komma ihåg det. Vi får helt enkelt hjälpa dem, genom att förvarna, ge ställtid, hitta naturliga slut och avbrott, så går det lättare (inte alltid lätt). Och hörrni, det gäller tydligen både för oss vuxna och våra älskade ungar! Vuxenlogik om skärmar, inte alltid så logisk…

För våra älskade ungars skull, ja för allas skull!


Mer om datorspel, skärmar osv.

Dataspel, gaming och e-sport – varför fastnar våra barn här? Olof som föreläst många gånger på våra föräldrakvällar och utbildningar har en gratis föreläsning i Nacka kyrka 15/2, 19-20.30. Det är Nacka kommun, Nacka församling och Röda korset Nacka som bjuder in till detta.

Följ länken för mer info. Den sänds även digitalt, men om du har möjlighet kom gärna till kyrkan, då kan du också ställa frågor.


Datorspel är en sak, fotbollsmatch en annan

Ett annat inlägg om bristande vuxenlogik. Varför fixar vi och ordnar så fotbollsmatchen ska fungera, men dataspelet…

7 KOMMENTARER

7 svar till “Vuxenlogik om skärmar inte alltid så logisk”

 1. Malin skriver:

  Haha, precis sådär är jag också. Vänta jag kommer snart. Vänta. Vänta. Så inte konstigt ungarna säger samma sak. Timer fungerar på både barnen och mig. Speciellt då jag lagar mat. Har jag inte timer som piper då jag borde kolla till maten så bränns den. 😛

 2. Ninna skriver:

  HAHA! Den där var klockren!
  Och du Malin! Jag har lyckats bränna vid ägg när jag kokat dem, trots timer! Bara för att jag gick in till datorn och kollade nånting.
  Det sa PAAANGGGGG utifrån köket!

 3. Linda skriver:

  Ohhh så himla klokt! Snacka om wake up call…. Det här ska jag komma ihåg nästa gång jag tycker det går i snigelfart…. 😀

  /Linda

 4. adamarsbacken skriver:

  Så sant. I morse var jag en riktigt oflexibel mamma. Det slutade med ett jättebråk och jag var inte mognare än en treåring. Vi brukar vara två vuxna som hjälps åt att få iväg varsitt barn till skolan men nu är sambon bortrest och jag blev stressad. Kändes inte kul att starta dagen med tjafs. Skoldagen som kommer efter morgonrutinerna är nog jobbig.
  Vi kommer nog fortsätta vara två vuxna här på morgnarna länge till. Starten på dagen är viktig.

  • Adamarsbacken och Mailn – visst är vi ofta hopplösa som föräldrar! Men hälften vunnet om vi insett det. Och därmed kanske kan vara mer konsekventa eller iaf vara medvetna då vi är inkonsekventa…

 5. Malin skriver:

  På pricken! Äggklockan är bra! ”Äh, nu får du sluuuta fejsbucka, mamma, å kooom nu!” lr ”Men sluta spela nu, vi ska äta!”—”Meh, baaara den här nivån, mamma, jag är snart klar!”;.)))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *