Extra föräldrakväll! Tips för bättre terminsslut och start

Tips för bättre terminsslut och start. Känner du en förälder som kämpar? Sprid och tipsa! Eller kämpar du själv? Läs och kolla din almanacka! Be grannen eller kusinen att ta barnen. Eller bygg en koja för glassmaskande, nytt lego, pussel, låt gejmandet hålla på någon timme för mycket! Be farfar komma och laga pannkakor.

Underbara maj!?

För nu för vi signaler från många att frånvaron slår till och att det är jobbigt (som vanligt) med slutet av läsåret. I de lägre årskurserna, ja, för all del även högstadiet är maj ofta fyllt av  aktiviteter som ställer till det för många elever. Nya miljöer, övergångar, schemabrytande aktiviteter och med det ibland brist på förutsägbarhet kan öka oro och frånvaron. Inte sällan tycker skolan det funkar bra, men utbrotten hemma är desto värre.

För  många elever, och föräldrar, kommer så kallade F-varningar och prat om lovskola, i bästa fall förslag hur komplettera mm. som en överraskning eller i alla fall som något tungt och oroande.

Tips för bättre terminsslut och start

2 juni kl 18.30 – 21 på Zoom
(sista halvtimman för diskussion)

Vi talar om hur vi kan mildra effekterna av oron och frånvaron som blivit under terminens slut. Och inte minst vad vi kan göra själva för en bättre terminsstart, hemma och i samverkan med skolan. Vi talar främst om elever med frånvaro eller tidiga tecken på ökande frånvaro. Men det mesta är relevant även om ditt barn ”bara” är orolig och ändå går till en övermäktig skolsituation!

Tips för bättre terminsslut och start. Tankar om orsaker, vad vi kan tipsa skolan om och göra själva. Vi lär av varandra. Vi kör även om få deltagare, vi vet att ni behöver det desto mer! Aggie Öhman leder kvällen.

Mer info och anmälan


Kanske också intressant?

10 tips för en avslutningen som funkar för fler! Inlägget vänder sig till skolan i första hand. Men kan inspirera även föräldrar, eller varför inte skicka länken till den som behöver läsa!

Till inlägget

0 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *